Deelnemers

De deelnemers aan het 9e Utrechts Kleinkunst Festival zijn bekend! De halve finalisten zijn (volgorde van optreden wordt vooraf geloot):

Donderdag 11 mei:
Alexander Franken – finalist
Bodine Jeske
Ineke de Jong – finalist
Bart van der Hars – finalist

Reserveer uw kaarten hier!

Vrijdag 12 mei:
Simone van Klaveren
De Correcties – finalist
Sanne Schuhmacher – finalist
Liesbeth Goossens

Reserveer uw kaarten hier!

Over de deelnemers

 

 

 


Alexander Franken

Gedichten en liedjes. Alexander Franken is een tekst- en liedjes performer. Het repertoire varieert van vrolijk tot serieus / maatschappijkritisch.
Website/Facebook: www.Alexanderen.nl

Bodine Jeske
‘Zweef’ gaat over acceptatie. Acceptatie van jezelf, acceptatie van een individu in de maatschappij en de acceptatie in de liefde. Bodine wil u graag vermaken met humorvolle teksten en zelfgeschreven liedjes begeleid op keyboard. Moraal van het verhaal:
‘Het maakt niet uit wat je doet in je leven.
Als je jezelf maar accepteert, komen de juiste mensen van wie je houdt vanzelf op je pad.’ Zweeft u met mij mee?

Bodine is bezig met haar afstudeerjaar aan de Theaterschool PACT (Amsterdam Zuid). Voor haar afstudeersolo schreef zij ‘Zweef’. Nu het optreden op school is ingeslagen als een bom hebben meerdere docenten en beoordelaars haar geadviseerd voor het Kleinkunst Festival in Utrecht te gaan. Website/Facebook: www.facebook.com/BodineJeske

Ineke de Jong
Begeleid door een goede pianist zingt Ineke eigen geschreven liedjes. De liedjes gaan over alledaagse dingen (zo nu en dan de draak steken met….) die velen van ons door levenservaring meemaken. Vrolijk, grappig, serieus en emotioneel. Zij praat de liedjes kort aan elkaar door het vertellen van anekdotes, ervaringen etc.

Momenteel treed Ineke op met Drèntstalige liedjes (ooit ontstaan door een grap) maar wil nu heel graag haar nummers in het Nederlands brengen. Haar “theatershowtje” heet: “Oud voor geen goud?! ” Zij hoopt een klein gedeelte hiervan te mogen laten zien en horen.

Bart van der Hars
BartenofCornelis, TroubaDichter, eigen eigenzinnige liedjes, gedichten en gedachten. Ervaart, beschrijft, bedicht, bezingt et cetera het wonderlijke bestaan. Ondergaat daarbij turbulente stemmingswisselingen. Vermoedt een gespleten persoonlijkheidsstoornis (maar die geven elkaar de schuld).
Wordt ouder worden tegen jonger voelen in ( nooit te oud om jong te blijven, toch?).
Is niet bang voor dementie, want:
– dan weet je het toch niet meer
– oh nee, en je partner dan, je kinderen?
– met wie spreek ik?
Is zinloos op zoek naar een pensioen-hit, bijvoorbeeld: de RollatorBlues? Gebruikt geen toeters, geen bellen, wel humor (op medisch advies) en mooie liedjes…”Daar zou je veel meer mee moeten doen’. Met wie spreek ik nu weer? Et cetera, zo lang het duurt.

Simone van Klaveren
Simone van Klaveren neemt je mee naar het leven in een Vinex wijk.
Vinex!!! Voor een proper en geordend bestaan.
Zij sluit af met een lied. (meegezongen met een opnameband, usb-stick of cd).
Simone van Klaveren woont in Delfgauw. Na jarenlang gewerkt te hebben als secretaresse is zij in 2011 begonnen aan een theateropleiding. Het bloed kruipt…
Juli 2015 is zij afgestudeerd aan de Paul van Vliet Academie in Den Haag. Sindsdien treed zij op, is haar dromen achterna gegaan en die leeft zij nu. Of zij nog dromen heeft, tuurlijk!!! Stapje voor stapje verder komen in theaterland.
Website/Facebook: www.theatersimone.nl of facebookpagina cabaretiere simone van klaveren

De Correcties
Op een subtiele, maar trefzekere manier blijven ‘de correcties’ zich heruitvinden. Telkens weer een vernieuwde versie van zichzelf… het zoeken naar verbetering… het etaleren van een hernieuwde identiteit… telkens weer… de correcties.
In 2016 schopten de correcties het tot in de finale van de Nekka-wedstrijd. In alle stilte werd er vervolgens gewerkt aan een nieuw full album “gereserveerd”, geproduced door Jo Cassiers. De definitieve release is voor zeer binnenkort, maar via vi.be kan je alvast enkele tracks beluisteren én bekijken.
Met een breed gamma aan muzikale invloeden en poëtisch sterk beeldende teksten, produceert deze Nederlandstalige band een eigen, herkenbare sound.
Of met hun eigen woorden:
“Laat criticasters recenseren, laat de domheid domineren, laat wetenschappers god onteren, laat de twijfelaar omkeren, laat de sterkste zich verweren, laat de lafaard zich bezeren, laat de drenkeling ontberen… maar laat ons eindelijk leren onszelf te zijn.” (Daan Ceulemans)
Website/Facebook: www.decorrecties.be


Sanne Schuhmacher
Sanne zingt verhalen en schrijft uit volle borst. Sanne speelt kleinkunst en schrijft voor theater. Deze zomer studeert ze af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU in Utrecht. Voor die tijd studeerde ze aan de Koningstheateracademie in Den Bosch waar ze in 2013 haar diploma behaalde. Als ze optreedt komt ze nooit alleen, ze neemt altijd haar harp mee.
Website/Facebook: sanneschuhmacher.nl

Liesbeth Goossens
Lizzie brengt liedjes in het Nederlands met teksten die zich in je hoofd verschansen. Over opgroeien, het verdriet van verhuizen, de dictatuur als onderschatte vorm van samenleven of die keer dat ze een hondje cadeau kreeg voor haar zevende verjaardag – en wat er toen gebeurde, geloof je nooit. Kortom: 200 gram artisanale melodieën aan elkaar gelijmd met versgebakken praatjes. En ja, dat mag iets meer zijn.

Lizzie schreef altijd al liedjes. Over zichzelf, de wereld en andalousesaus. Sinds een tijdje ook voor u. Elke gelijkenis met bestaande gebeurtenissen en personen is dus waarschijnlijk terecht. Gewapend met gitaar en ukelele brengt ze eigenwijze kleinkunst met een vleugje cabaret, die zich zonder genade als een oorwurm in je hoofd nestelt.
Lizzie speelde – onder andere – al op het podium van Monk (Brussel, BE), Het Depot (Leuven, BE) en DE Studio (Antwerpen, BE).
Website/Facebook:
www.facebook.com/hetislizzie
www.soundcloud.com/hetislizzie
www.vi.be/lizzie